HemOmVindkraft & hybridsystemBetong- & byggnadsteknikReferenserKunskapMjukvaraKontaktKakor
Referenser
Referenser

Vindkraft och hybridsystem


Ett exempel på ett färdigställt vindprojekt initierat av TEROC är Södra Kärra, sydost om Askersund. Det översta fotot visar några av vindkraftverken som är i drift där. Läs mer på webbsidan hos Arise.

Glava Energy Center har en av de vindmätningsmaster vi har specificerat och installerat. Datainsamling och övervakning görs av vårt TWEB-system. Vi har även konstruerat ett fundament för ett litet vindkraftverk för Glava Energy Center.

En av de platser där ett TEROC Independent Power-system (TIP) är i drift är vid Barnmissionen på Filippinerna. Skåpmodulen som visas på nästa foto levererades i samarbete med InnoVentum och ger avbrottsfri kraft till kritiska laster i kombination med förnybar energi på plats.

TEROC har spelat en nyckelroll i förverkligandet av koncepthuset "Hus Utan Sladd", byggt av Sisyfos. Vårt ansvar var samordningen av elkonstruktionen. Vi installerade och driftsatte växelriktaren och styrsystemet, bland många andra saker. Fri mjukvara med öppen källkod som utvecklats av oss för styrning och övervakning är tillgänglig för nedladdning på denna webbplats.

För Mälardalens Universitet i Västerås har vi levererat och installerat mätutrustning, dataloggningssystem och hybridsystem med mikronät för DC.


Välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att besöka någon av platserna ovan.

På grund av vår kunskap och erfarenhet är vi ofta anlitade som föreläsare inom vindkraft och hybridsystem. Bland annat har vi varit engagerade i internationella utbildningar som drivs av Life Academy och i den svenska utbildningen av energi- och klimatrådgivare i ENKLAV-projektet.

Tillsammans med VANNHANDEL, som är baserat i Norge och arbetar med små vindkraftverk, har vi genomfört flera projekt. Ett av dem är till en privatkund, som har en stuga utan elnätsanslutning i Norge. Han har, genom det lilla vindkraftverk vi levererat, knappt behövt köra det motordrivna aggregatet han annars använt främst under vinterhalvåret. Han skriver:

"Både vinterferie og påske, med mange i hytta samtidig, har det tidligere vært perioder da aggregatet  har måttet tas i bruk for å etterfylle batteri. Spesielt med dårlig vær i flere dager, som vi hadde til de grader både i vinterferien og i påska i år.

Men i år var aggregatet ikke i bruk!

---

Konklusjonen så langt er dermed soleklar: at vi ikke har ordna oss med vindstrøm før..."

Vi har också arbetat med hybridsystem för kraftförsörjning av avlägsna radarstationer, kommunikationsutrustning och många andra krävande ändamål.

Betong- och byggnadsteknik


Betongtrappor som vi beräknat hittar man i en mängd byggnader, bland annat i Globen i Stockholm, i Höglandssjukhuset i Nässjö, vid stationstorget i Flemingsberg och i Regionssjukhuset i Örebro.

Några av de historiska byggnader där vi medverkat vid renovering är Prostgården i Munktorp och Wahlsta Säteri, båda belägna i Köpings kommun.

I ett uppdrag för Sisyfos programmerade vi och installerade styrsystemet för en exklusiv villa i Sigtuna, sett på nedersta fotot. Det styr belysningen via DALI, använder trådlösa och batterilösa EnOcean-givare och är förberett att kommunicera med Ferroamp EnergyHub, som också används i huset 


TEROC AB • Köping • Tel +46 70 22 98 678
Provided by Webforum